Logo Logo
Medicína výživy 1+2 - limitovaná edícia - MUDr. Boris Bajer, PhD.
Medicína výživy 1+2 - limitovaná edícia - MUDr. Boris Bajer, PhD.
Krátky popis Unikátny produkt Medicína výživy 1+2 - limitovaná edícia - MUDr. Boris Bajer, PhD. od výrobca Centrum výživy, s.r.o. u nás nájdete v zľave za 37,91 €.
Obvyklá cena
  • 37,91
Výrobca/Značka
Centrum výživy, s.r.o.
EAN 9788082530059
Hodnotenie
(Celkom 30 hodnotenia )
Špeciálna limitovaná séria iba 500 kusov dvoch bestsellerov zo sveta výživy za špeciálnu cenu. Všetky kusy sú podpísané Medicína výživy vydaná v roku 2021, z ktorej sa predalo viac ako 25 000 ks, je teraz v limitovanej edícii 500 ks so špeciálnou obálkou a vysvetlí vám do hĺbky ako funguje metabolizmus, spaľovanie, ukladanie tuku a samozrejme teóriu zdravej výživy a životosprávy. Nemusíte sa však báť, že by išlo o odbornú literatúru. Text je písaný jednoducho, jasne a výstižne. Medicína výživy 2 z roku 2022 otvára dvere do praktických poznatkov z kuchyne, obchodu a prípravy jedla. Kniha sa stala takisto bestsellerom, s predajom viac ako 11 000 ks. Skvelá kombinácia, vyplňujúca kompletne potrebné znalosti o výžive, ktoré potrebujete na to, aby ste viedli zdravý a šťastný život. V tejto kombinácii nájdete 72 receptov a približne 500 strán textu, ktorý vám môže významne zlepšiť životosprávu. ČO V KNIHE MEDICÍNA VÝŽIVY NÁJDETE? Odborné, osobné a citlivé témy. Smutné príbehy, ale aj úsmevné historky. Odpovede na stovky otázok pre začiatočníkov i pokročilých, ktoré sú navyše vedecky podložené a spracované do jazyka, ktorému porozumie KAŽDÝ. Kniha sa skladá z troch častí a dovedna 30 kapitol. Každá z nich sa začína (často) zábavnou story buď z môjho detsva, neskoršieho života, či z praxe výživového špecialistu. Na to vždy nadväzuje téma z výživy a životosprávy, ktorú následne bližšie rozoberám. Aké časti v knihe nájdete: 1. Základy výživy 2. Ostatné súčasti životosprávy a zdravia 3. Diéty, režimy, dietológia ochorení *V časti ZÁKLADY VÝŽIVY zistíš, prečo je obezita novodobou pandémiou, alebo aká dôležitá je prevencia ochorení pre naše zdravie. Dostaneš sa k téme, kedy počas dňa jesť a koľko jedla, poviem ti viac o energii z potravín, o všetkých živinách či pitnom režime. *V časti OSTATNÉ SÚČASTI ŽIVOTOSPRÁVY A ZDRAVIA sa dozvieš o črevnom mikrobióme a vláknine, ale aj o vplyve alkoholu a fajčenia na zdravie a priberanie. Pustíme sa do relatívne nových tém – ako stres a spánok ovplyvňujú naše zdravie, ako je to s otužovaním a saunovaním. Preberieme si fantastické účinky všetkých druhov pohybu a aktivity na zdravie a chudnutie. *Posledná časť DIÉTY, REŽIMY, DIETOLÓGIA OCHORENÍ sa nesie v duchu hodnotenia rôznych diét, poviem vám viac o reverznej diéte, vegánskom a vegetariánskom stravovaní, ale aj o keto a nízkosacharidových diétach. Ponúkam najnovšie poznatky o prerušovanom hladovaní, mýtoch a novinkách vo výžive, chronických ochoreniach a prístupoch v stravovaní. *Všetky tieto odborné témy sú podané jasne a výstižne. Zároveň sú prepletané prešľapmi a zlyhaniami. Mňa samotného a množstva mojich klientov. Pretože o tom to je - o chybách. No zároveň o tom, ako ich môžeme napraviť. V závere na vás čakajú 3 kapitoly plné najchutnejších receptov :) V knihe MEDICÍNA VÝŽIVY 2 sa preberá: *Normálny vzťah k jedlu a športovaniu, stolovanie, alebo to, ako bojovať s chuťou na sladké *Čo robiť pred jedením, počas neho a aj po ňom aby sme maximalizovali využitie živín a minimalizovali ukladanie tuku. *Prejdeme si mýty z ekologického hľadiska rastlinných a živočíšnych zdrojov potravy, ale aj riziká konzumácie surového mäsa. *Popíšeme si, ako vlastne vznikli odporúčania príjmu energie práve na “magických” 2000 kalórií denne. *Prebehneme v praxi dobré zdroje rastlinných a živočíšnych bielkovín, rozpustnej a nerozpustnej vlákniny, tukov, vrátane omega-3 mastných kyselín, sacharidov, ktoré viac a menej ovplyvňujú hladiny cukru v krvi po zjedení a aj inzulín. Samozrejme tu nájdete aj zdroje vitamínov a najdôležitejších minerálov. *Ďalej vám doktor Bajer prezradí jeho netypický systém ako nakupuje, keď ho čaká veľký nákup, ale aj to, aké sú základné potraviny v jeho košíku. *Takisto preberáme ako sa jednoducho naučiť čítať obaly na potravinách. *Prístupný bude rebríček nízko-, stredne- a vysoko- kalorických potravín. *Detailne si rozdelíme živiny na obale a aj to, ako nám vedia výrobcovia niekedy zatajiť niektoré fakty. *Ukáže vám, ako bleskovo vedieť čítať obaly potravín, ktoré do pár sekúnd viete zhodnotiť ako niečo, čo ihneď vraciate naspäť do regálu, alebo to vložíte do košíku. *Vysvetlíme si, ako je to s testovaním na alergie a intolerancie a na čo sa určite nemáte nechať nachytať. *Prejdeme si “claimy” - tvrdenia. Bez cukru, fitness, healthy, bez tuku, zdroje bielkovín, zdroje vlákniny, zdroje probiotík, bez pridania soli, bio, eko, raw, vegan, bez lepku, bez laktózy, bez éčiek a pre deti. *Kedy čo môžu používať výrobcovia potravín a ako to vedia používať pre lepší predaj. A samozrejme aj to, ako tieto tvrdenia rozoznávať v obchode a orientovať sa v nich. *V naozajstnej kuchynskej praxi už budete vedieť, čo mať kde v chladničke uložené, ako uložené a kde nemať uložené napríklad vajíčka, alebo mlieko, lebo by sa mohli skôr pokaziť. *Zároveň si preberieme, čo v chladničke mať nemusíte a čo by sme v chladničke ani mať vôbec nemali. *Preberieme si aký je vlastne rozdiel medzi dátumom minimálnej trvanlivosti a dátumom spotreby. *Témou bude aj spracovanie potravín – vysvetlíme si, čo to naozaj je a čo to naozaj nie je. *Prejdeme si aditíva, konzervanty, sladidlá, farbivá, antioxidanty, nosiče, regulátory, emulgátory, taviace soli, mikrobiologickú nezávadnosť, či to, ako je to s antibiotikami v kurati, alebo mlieku. *Pri mlieku sa zastavíme aj pri odstreďovaní, pasterizácii či démonizovanom UHT mlieku. Preberieme aj to, ako je to s GMO podľa najnovších znalostí vedy a čo robiť s insekticídmi a pesticídmi. *Budete vedieť triky, ako sa zariadiť na cestách, výletoch a dovolenkách, ale aj ako sa čo najrozumnejšie najesť na čerpacej stanici a ako rozoznať kvalitnú reštauráciu od zlej. Napísané budú základné body, čo na cestách v strave vyhľadávať. Prejdeme si ako je to s populárnymi energetickými drinkami pri šoférovaní a aj mimo neho. *Povenujeme sa aj plastom, najmä tým v potravinách, pričom preberieme aké riziká sú pri mikroplastoch a nanoplastoch. Vedeli ste napríklad, že zjeme týždenne plasty v hmotnosti jednej kreditnej karty? *Vysvetlíme si aj to, čo sú endokrinné disruptory a čo všetko môžu robiť s naším hormonálnym systémom a zdravím. *V neskorších častiach knihy prechádzame, ako je to s prípravou potravín. Čo sa deje so živinami pri varení, pečení, grilovaní, alebo príprave na pare a ako tieto formy prípravy ovplyvňujú konkrétne potraviny. *Napokon si preberieme aj konzervy a zaváraniny zo zdravotného hľadiska a zároveň to, ako znížiť negatívny vplyv grilovania rôznymi super tipmi, nie len do obdobia letnej záhradnej sezóny! *Vysvetlíme si, čo sú anti-nutrienty v jedle a ako ich množstvo znížiť. Vedeli ste, že jeden druh škorice, ktorý bežne používame v kuchyni nám už pri porcii zopár čajových lyžičiek môže poškodiť zdravie? V knihe sa dozviete to, aký druh používať. A dozviete sa tam aj mnoho ďalších užitočných praktických informácií. *Na záver vám doktor Bajer pripravil množstvo trikov a tipov do praxe: rôzne indexy, napríklad kaloricko-vlákninový a kaloricko-bielkovinový, vysvetlí „po lopate“ denzitu potravín, jeho vlastnú potravinovú pyramídu a 12345 kompas na perfektnú životosprávu!.
Ďalšie produkty od výrobcu Centrum výživy, s.r.o.
Ďalšie produkty v kategórii Knihy